email

Στείλε εδώ ότι θέλεις να μας πεις ή να δημοσιεύσεις στο

email : santotypos@gmail.com

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΤΥΠΟ


Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ : Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2017 – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων...!!!!

                                                                                                               
Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ανακοίνωσε σήμερα το σύνολο των εκδηλώσεών του για το φετινό καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από ΑΥΡΙΟ 25 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου, στο ιστορικό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά Σαντορίνης, καθώς και στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, µε ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αµέριστη συµπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ποικίλα είδη µουσικής δηµιουργίας, τόσο ελληνικής όσο και ξένης, εγκαινιάζοντας παράλληλα δύο µεγάλες συνεργασίες, µε τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. καθώς και µε τη µεγαλύτερη και αρχαιότερη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Τρίτη 25 Ιουλίου, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, µε τη Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Δηµήτρη Κτιστάκη, να µας ταξιδεύει στην ιταλική αναγέννηση και στον γερµανικό ροµαντισµό, αλλά και στα αµερικάνικα Gospel και Spiritual.
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου και την Τρίτη 1 Αυγούστου θα παρουσιαστούν δύο εξαιρετικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην υποβλητική ατµόσφαιρα του Καθεδρικού Ναού. Το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών, αναδεικνύει την αµφίδροµη σχέση της µουσικής µε το θέατρο, την όπερα, το µπαλέτο, το χορό και τον κινηµατογράφο, ενώ το Κουαρτέτο εγχόρδων “Αέναον” θα παρουσιάσει έργα ρεπερτορίου.
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο δεξιοτέχνης Haig Yazdjian και το σύνολό του παρουσιάζουν, στην αίθουσα του Μεγάρου Γκύζη, τραγούδια και σκοπούς από διαφορετικούς τόπους και εποχές µέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής φωνών.
Τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη 8 Αυγούστου η µοναδική Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας στην κιθάρα µε Σεφαραδίτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια χωρών της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά έργα για σόλο κιθάρα, παράλληλα µε γνωστά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι.
Στη συνέχεια ακολουθούν δύο συναυλίες της Ορχήστρας Νέων Young Soloists του διάσηµου Πανεπιστηµίου “University of Music and Performing Arts Vienna” και του “Johann Sebastian Bach Music School”, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας. Την Πέµπτη 10 Αυγούστου, στον χώρο του Μεγάρου Γκύζη, µικρά οργανικά σύνολα µε τη σύµπραξη του Χρήστου Μαράντου στο πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα µουσικής δωµατίου, ενώ την Παρασκευή 11 Αυγούστου επίσης στο Μέγαρο Γκύζη, η Ορχήστρα Νέων θα µας µεταφέρει τη µαγεία της συµφωνικής µουσικής.
Την Τετάρτη 16 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το Αθηναϊκό Κουιντέτο Μαντολίνων Δ. Δούνης. H φωνή της Ιωάννας Φόρτη δένεται µε τον γλυκό ήχο των νυκτών εγχόρδων σε τραγούδια που κάνουν το µουσικό αυτό ταξίδι να µοιάζει µοναδικό.


Την Παρασκευή 18 Αυγούστου οι ταλαντούχοι µουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος, Χρίστος Παπαγεωργίου, Ματίνα Βελιµαχίτη και Ανδρέας Κερκέζος θα µας εξιστορήσουν µια θαυµάσια ιστορία ενός κλόουν, που δίνει έµφαση στην πολύτιµη προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους µας. Θα µεταφέρουν τον ακροατή σε ένα φανταστικό τοπίο µέσα από µελωδίες των M. Ravel, S. Rachmaninov, N. Paganini, D. Milhaud, H. Tomasi, καθώς και του Έλληνα Χ. Παπαγεωργίου.

Τις µέρες αυτές του Δεκαπενταύγουστου θα πραγµατοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου του ακάµατου Θηραίου ερευνητή Γιάννη Κοκκαλάκη µε θέµα την οικογένεια Γκύζη και το ιστορικό αρχοντικό όπου στεγάζεται το οµώνυµο µουσείο και φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Την Τρίτη 22 Αυγούστου για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, ο καταξιωµένος συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος µαζί µε την Κορίνα Λεγάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραµµα µε γνωστά και αγαπηµένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου καθώς και άλλων σηµαντικών Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών.
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου σειρά έχει η παράσταση “Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες” βασισµένη σε τραγούδια του Αττίκ, στα ελληνικά αλλά και στα γαλλικά, καθώς και σε µεγάλες επιτυχίες του µεσοπολέµου των Κ. Γιαννίδη, Α. Σακελλάριου, Μ. Σουγιούλ, Λ. Ραπίτη κ.α.
Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2017 θα πέσει την Τρίτη 29 Αυγούστου, µε τους νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισµού Νέων The Muse, ο οποίος φιλοξενείται από το 2005 στον χώρο του Μεγάρου Γκύζη, να µας ξετυλίγουν τη δεξιοτεχνία τους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.


Σημείωση: Οι εκδηλώσεις της 25ης και 28ης Ιουλίου, καθώς και της 1ης και 11ης Αυγούστου 2017 θα πραγµατοποιηθούν σε συνδιοργάνωση µε τον Δήµο Θήρας και τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.